Пловдив няма да получи тази година  финансова помощ по програма

...
Пловдив няма да получи тази година  финансова помощ по програма
Коментари Харесай

Режат ни по Красива България, вижте странната причина

Пловдив няма да получи тази година  финансова помощ по стратегия „ Красива България ”, а повода е много странна - ниското равнище на безработица в общината. 
Двата плана, с които администрацията е кандидатствала, не са утвърдени. Причината е, че стратегия „ Красива България ” подкрепя с преимущество общини, където безработицата е висока. Този аршин дава в допълнение 30 точки при оценяването на плановете, които Пловдив няма с какво да компенсира, изясни основният секретар на общината Ангелина Топчиева.   

Според данните на Бюрото по труда междинното равнище на безработицата за страната е 6,8 %, като в някои общини, изключително в Северна България, тя надвишава 30 на 100. В Пловдив към 30 април безработицата е била 2,9 % от популацията в трудоспособна възраст. 

С решение на локалния парламент по „ Красива България ” трябваше да бъдат направени поправки на постройката на Община Пловдив, която е монумент на културата, и на детска ясла „ Вълшебно детство ” на обща стойност 220 000 лв.. 

Сега за двата обекта ще се търсят средства от градския бюджет, сподели още Топчиева.  В зданието на Общината покривът тече, а мазилката откъм двора е олющена, поради което месеци наред мястото е опасано с лента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР